Droždí, cukr a mléko vypracujeme v těsto, necháme asi hodinu kynout. Potom utvoříme silný váleček, který nakrájíme na dílky. Každý kousek zakulatíme na hladký knedlík. Knedlíky dáme na pomoučený vál, přikryjeme a necháme 1/4 hodiny kynout. Naplníme povidly.
Vaříme je nejprve přikryté poklicí 5 minut, obrátíme a odkryté dovaříme podle velikosti 3–5 minut. Uvařené knedlíky ihned po uvaření vyndáme z vody a třikrát propíchneme vidličkou.
Do mísy nasypeme polohrubou mouku. Uděláme důlek, kam dáme špetku soli, trochu teplého mléka a kvasnice. Necháme vzejít…
více o Kynuté knedlíky z mikrovlnky
Z mouky, másla, 125 g cukru, žloutku, mléka, vína, 1 lžičky mleté skořice a hřebíčku vypracujeme těsto. Zabalené ve…
více o Skořicové sušenky s povidly
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého…
více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Všechny sypké přísady promícháme, přidáme ostatní a vymícháme polotekuté těsto. Dle potřeby přidáme mléko. Nalijeme do…
více o Makovec se lněným semínkem
Ve větší pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a orestujeme cibuli, mrkev, řapík, celý česnek a pár lístků šalvěje (vše…
více o Cizrna s tuňákem a šalvějí