Droždí, cukr a mléko vypracujeme v těsto, necháme asi hodinu kynout. Potom utvoříme silný váleček, který nakrájíme na dílky. Každý kousek zakulatíme na hladký knedlík. Knedlíky dáme na pomoučený vál, přikryjeme a necháme 1/4 hodiny kynout. Naplníme povidly.
Vaříme je nejprve přikryté poklicí 5 minut, obrátíme a odkryté dovaříme podle velikosti 3–5 minut. Uvařené knedlíky ihned po uvaření vyndáme z vody a třikrát propíchneme vidličkou.
Do mísy nasypeme polohrubou mouku. Uděláme důlek, kam dáme špetku soli, trochu teplého mléka a kvasnice. Necháme vzejít…
více o Kynuté knedlíky z mikrovlnky
Z mouky, másla, 125 g cukru, žloutku, mléka, vína, 1 lžičky mleté skořice a hřebíčku vypracujeme těsto. Zabalené ve…
více o Skořicové sušenky s povidly
V míse promícháme dohromady hladkou mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu a sůl. V jiné misce vyšleháme vejce s cukrem,…
více o Citronovo-jogurtové muffiny
Kuřecí špalíčky omyjeme, osolíme, pokapeme citronem, okořeníme tymiánem, pokapeme olejem a opečeme na pánvi. Vyndáme je…
více o Kuřecí špalíčky na tymiánu
Všechnu zeleninu si omyjeme a nakrájíme.
Nakrájenou zeleninu si rozdělíme do 5-ti misek a můžeme podávat samotné či s…
více o Zeleninový salát Barevňák