Do nádoby na pečení vlijeme vlažné mléko s máslem nebo sádlem, přidáme mouku, cukr a rozdrobíme půl balíčku droždí. Zapneme program na přípravu těsta.
Po vykynutí rozválíme a vykrajujeme kolečka o průměru cca 6 cm. Vložíme ovoce a dobře zabalíme do knedlíku. Pokládáme na tác spojovanou stranou dolů a necháme ještě aspoň 10 minut dokynout. Vaříme v parním hrnci asi 7 minut. Po vyjmutí knedlíky z horní strany roztrhneme, aby unikla pára.
Podáváme sypané mákem, perníkem nebo tvarohem a přelité rozpuštěným máslem.
Suroviny zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu odležet. Těsto vyválíme na tloušťku 3 až 4 mm a vykrajujeme…
více o Linecké pečivo se sladidlem
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky