Do nádoby na pečení vlijeme vlažné mléko s máslem nebo sádlem, přidáme mouku, cukr a rozdrobíme půl balíčku droždí. Zapneme program na přípravu těsta.
Po vykynutí rozválíme a vykrajujeme kolečka o průměru cca 6 cm. Vložíme ovoce a dobře zabalíme do knedlíku. Pokládáme na tác spojovanou stranou dolů a necháme ještě aspoň 10 minut dokynout. Vaříme v parním hrnci asi 7 minut. Po vyjmutí knedlíky z horní strany roztrhneme, aby unikla pára.
Podáváme sypané mákem, perníkem nebo tvarohem a přelité rozpuštěným máslem.
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře…
více o Opečené toasty s mozzarellou
Rýži uvaříme dle návodu. Maso osolíme a lehce naklepeme rukou a opečeme na olivovém oleji (celá prsíčka). Nakrájíme…
více o Rýžový salát s kuřecím masem
Z vlažného mléka, medu, případně lžičky mouky připravíme kvásek a zaděláme jím těsto (podmáslí také lehce ohřejeme).
…
více o Domácí tmavý chléb s ořechy
Z mouky, soli, oleje a tří vajec vypracujeme hladké těsto a necháme je 30 minut odležet. Namočíme housku. Maso smísíme…
více o Vývar s masovými taštičkami