Do nádoby na pečení vlijeme vlažné mléko s máslem nebo sádlem, přidáme mouku, cukr a rozdrobíme půl balíčku droždí. Zapneme program na přípravu těsta.
Po vykynutí rozválíme a vykrajujeme kolečka o průměru cca 6 cm. Vložíme ovoce a dobře zabalíme do knedlíku. Pokládáme na tác spojovanou stranou dolů a necháme ještě aspoň 10 minut dokynout. Vaříme v parním hrnci asi 7 minut. Po vyjmutí knedlíky z horní strany roztrhneme, aby unikla pára.
Podáváme sypané mákem, perníkem nebo tvarohem a přelité rozpuštěným máslem.
Z ingrediencí připravíme linecké těsto, které natlačíme do velkých lžic jako do formiček. Dáme na plech a podložíme tak…
více o Linecká velikonoční vejce
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme…
více o Medové perníčky hned k jídlu
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Jahodovo-rebarborové řezy