Do nádoby na pečení vlijeme vlažné mléko s máslem nebo sádlem, přidáme mouku, cukr a rozdrobíme půl balíčku droždí. Zapneme program na přípravu těsta.
Po vykynutí rozválíme a vykrajujeme kolečka o průměru cca 6 cm. Vložíme ovoce a dobře zabalíme do knedlíku. Pokládáme na tác spojovanou stranou dolů a necháme ještě aspoň 10 minut dokynout. Vaříme v parním hrnci asi 7 minut. Po vyjmutí knedlíky z horní strany roztrhneme, aby unikla pára.
Podáváme sypané mákem, perníkem nebo tvarohem a přelité rozpuštěným máslem.
Do vařící vody dáme ocet a sůl, pak opatrně přímo nad kastrolkem rozklepneme vejce a povaříme dle vlastního uvážení,…
více o Nezdravá snídaně po arabsku
Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na vále v těsto. Zabalíme do…
více o Linecké těsto pro začátečníky