Do nádoby na pečení vlijeme vlažné mléko s máslem nebo sádlem, přidáme mouku, cukr a rozdrobíme půl balíčku droždí. Zapneme program na přípravu těsta.
Po vykynutí rozválíme a vykrajujeme kolečka o průměru cca 6 cm. Vložíme ovoce a dobře zabalíme do knedlíku. Pokládáme na tác spojovanou stranou dolů a necháme ještě aspoň 10 minut dokynout. Vaříme v parním hrnci asi 7 minut. Po vyjmutí knedlíky z horní strany roztrhneme, aby unikla pára.
Podáváme sypané mákem, perníkem nebo tvarohem a přelité rozpuštěným máslem.
Uvaříme fazole do měkka. Mrkev a brambory ošistíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle. Zalijeme vodou, a…
více o Vynikající zeleninová polévka
Zapékací mísu si vymažeme máslem(sádlem) a vyložíme plátky slaniny - i boky mísy.
Vařené oloupané brambory rozmixujeme…
více o Bramborová bašta – zapečená
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Potom k těstu přidáme jogurt. Polohrubou mouku společně s práškem do pečiva prosijeme…
více o Jablečný koláč z jogurtu