Mléko ohřejeme a ve vlažném pak rozpustíme za stálého míchání droždí. V míse na zadělávání smícháme mouku, mandle, cukr a špetku soli. Přidáme na kousky nakrájené máslo a přilijeme mléko s droždím. Pomocí ručního šlehače s hnětacími metlami uhněteme na hladké pružné těsto.
Těsto přikryjeme a necháme na teplém místě kynout asi 45 minut. Sušené ovoce nakrájíme nadrobno ostrým nožem a v trošce vlažné vody necháme změknout.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Jednotlivé důlky formy na muffiny vymažeme tukem a vysypeme moukou, případně vložíme papírové košíčky. Suché ovoce necháme na sítu okapat a oschnout. Na pomoučeném válu těsto ještě jednou prohněteme a současně do něj zapracujeme sušené ovoce. Těsto rozdělíme na 12 částí, vytvoříme kuličky a ty vkládáme do formy.
Pečeme ve střední části trouby 20–25 minut dozlatova. Muffiny vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Podle chuti je můžeme posypat moučkovým cukrem a podávat s marmeládou.
Vajíčka smícháme s cukrem a utřeme s máslem do pěny, přidáme vanilkový cukr. Vmícháme mléko, mouku, kypřicí prášek a…
více o Muffiny s ovocem a čokoládou
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky, mírně naklepeme, osolíme, obalíme ve vejcích rozšlehaných se škrobovou moučkou a…
více o Kuřecí prsa se žampiony
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa