Mléko ohřejeme a ve vlažném pak rozpustíme za stálého míchání droždí. V míse na zadělávání smícháme mouku, mandle, cukr a špetku soli. Přidáme na kousky nakrájené máslo a přilijeme mléko s droždím. Pomocí ručního šlehače s hnětacími metlami uhněteme na hladké pružné těsto.
Těsto přikryjeme a necháme na teplém místě kynout asi 45 minut. Sušené ovoce nakrájíme nadrobno ostrým nožem a v trošce vlažné vody necháme změknout.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Jednotlivé důlky formy na muffiny vymažeme tukem a vysypeme moukou, případně vložíme papírové košíčky. Suché ovoce necháme na sítu okapat a oschnout. Na pomoučeném válu těsto ještě jednou prohněteme a současně do něj zapracujeme sušené ovoce. Těsto rozdělíme na 12 částí, vytvoříme kuličky a ty vkládáme do formy.
Pečeme ve střední části trouby 20–25 minut dozlatova. Muffiny vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Podle chuti je můžeme posypat moučkovým cukrem a podávat s marmeládou.
Vajíčka smícháme s cukrem a utřeme s máslem do pěny, přidáme vanilkový cukr. Vmícháme mléko, mouku, kypřicí prášek a…
více o Muffiny s ovocem a čokoládou
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
V uvedeném pořadí vložíme ingredience do pekárny. Použijeme zarovnanou lžičku droždí a vrchovatou lžičku soli. Zapneme…
více o Kmínový chleba z pekárny