Mléko ohřejeme a ve vlažném pak rozpustíme za stálého míchání droždí. V míse na zadělávání smícháme mouku, mandle, cukr a špetku soli. Přidáme na kousky nakrájené máslo a přilijeme mléko s droždím. Pomocí ručního šlehače s hnětacími metlami uhněteme na hladké pružné těsto.
Těsto přikryjeme a necháme na teplém místě kynout asi 45 minut. Sušené ovoce nakrájíme nadrobno ostrým nožem a v trošce vlažné vody necháme změknout.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Jednotlivé důlky formy na muffiny vymažeme tukem a vysypeme moukou, případně vložíme papírové košíčky. Suché ovoce necháme na sítu okapat a oschnout. Na pomoučeném válu těsto ještě jednou prohněteme a současně do něj zapracujeme sušené ovoce. Těsto rozdělíme na 12 částí, vytvoříme kuličky a ty vkládáme do formy.
Pečeme ve střední části trouby 20–25 minut dozlatova. Muffiny vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Podle chuti je můžeme posypat moučkovým cukrem a podávat s marmeládou.
Vajíčka smícháme s cukrem a utřeme s máslem do pěny, přidáme vanilkový cukr. Vmícháme mléko, mouku, kypřicí prášek a…
více o Muffiny s ovocem a čokoládou
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Tvaroh vymícháme s máslem, přidáme rozmačkané olejovky i s olejem, jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme…
více o Toast andaluského rybáře
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixeru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané…
více o Country marináda s tymiánem
Dvě hrsti sušených hub (nejmíň čtyři) namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou…
více o Houbová omáčka jednoduchá
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou