3.5
Rozšleháme vejce, změklé máslo a cukr do pěny. Přidáme tvaroh a nakonec mouku. Těsto necháme ztuhnout alespoň půl… více o Šárčiny ovocné knedlíky
Vše mimo ovoce smícháme, pokud je těsto husté (drobí se), je možné ho naředit trochou mléka, pokud je řídké (teče),… více o Hrstkové ovocné knedlíky
Z mléka a krupičky uvaříme hodně hustou kaši a necháme vychladnout. Dáme na vál, přidáme 1 vejce, hrubou mouku a… více o Jednoduché ovocné knedlíky
Svatomartinské hody již neodmyslitelně patří k oslavám svátku svatého Martina. Ten se slaví 11… Celý článek
Na svátek svatého Martina se v našich krajích vždy hodovalo. Pekly se husy, pilo se mladé… Celý článek
Lokše jsou bramborové placky, které se dělají nasucho a jako příloha k pečené huse nebo kachně… Celý článek
Svatý Martin, který přijíždí na bílém koni každoročně 11. listopadu, s sebou přináší nejen… Celý článek
Všechny suroviny smícháme v míse dohromady a vypracujeme z nich těsto a tvarujeme z něj šišky, které vaříme ve vodě.… více o Bramborové šišky s mákem
Játra omyjeme, odblaníme a tak jak jsou mokrá je posypeme ze všech stran grilovacím kořením. Nachystáme si pekáček,… více o Rychlá drůbeží játra, jako smažená
Vodu s cukrem povaříme 10 min. a potom do ní dáme povařit na 3 min. čtvrtky jadřinců zbavených jablek (slupka může… více o Švestky s jablky
Šunkový salám nakrájíme nadrobno, tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle, přidáme 2 vejce, hořčici, prolisovaný… více o Klatovský řízek
Nasekanou cibuli a česnek zpětně měníme na sádle. Přidáme papriku a mouku, promícháme, zalijeme vodou, osolíme,… více o Párková polévka
V misce ve vodní lázni rozpustíme med, přidáme olej, promícháme, přidáme jogurt, sůl a koření: pepř, papriku, chilli… více o Sladce pikantní marináda s jogurtem
Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky, orestujeme na malém množství oleje, osolíme, podlejeme vodou a chvíli dusíme pod… více o Kuřecí kousky se špenátem
Nejdříve si připravíme odpalované těsto: Vodu s olejem a špetkou soli přivedeme k varu, přisypeme mouku a restujeme,… více o Větrníky
Marináda (na lososa): Všechno kromě bylinek smícháme a přivedeme do varu. Přidáme bylinky a necháme vychladnout. Do… více o Grilovaný losos na chřestu s omáčkou Mornay
Brambory omyjte, oloupejte a uvařte v osolené vodě doměkka. Ještě horké je prolisujte, přidejte polovinu másla, vejce,… více o Slané bramborové lívanečky se sýrem
Brambory a zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, zapražíme mouku,… více o Bramborová polévka se sójovou drtí
Ze všeho nejdříve rozklepeme plátky krkovičky na slabší plátky a zamotáme je do ruličky (každou zvlášť). Do vyšší… více o Opilé krkovičky