Příprava je snadná. Všechno dáme do mísy (včetně rozdrobených kvasnic), trochu promísíme a necháme kynout cca 20–30 minut. Mezitím připravíme ovoce na plnění, nastrouháme tvaroh a dáme vařit vodu na knedle. Zabalíme ovoce do těsta a necháme na vále ještě 10 minut kynout pod utěrkou. Pak naházíme knedle do vroucí vody a vaříme 8 až 10 minut (v polovině času je otočíme). Pak je vylovíme a propíchneme vidličkou, ať může pára ven a knedlíky se nesrazí.
Oloupané brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, okurky na jemném, cibuli najemno nakrájíme, přidáme hořčici,…
více o Chlebíčky z mléčného baru
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na větší kusy, stejně tak maso a klobásy. Cibule na kolečka, slaninu na plátky a…
více o Sloní žrádlo na zahradní gril
Rozehřejeme máslo, přidáme krupici a opražíme ji. Mezitím rozšleháme vejce, vlejeme na krupici a rozmícháme (udělají se…
více o Rychlá krupicová polévka
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví