Příprava je snadná. Všechno dáme do mísy (včetně rozdrobených kvasnic), trochu promísíme a necháme kynout cca 20–30 minut. Mezitím připravíme ovoce na plnění, nastrouháme tvaroh a dáme vařit vodu na knedle. Zabalíme ovoce do těsta a necháme na vále ještě 10 minut kynout pod utěrkou. Pak naházíme knedle do vroucí vody a vaříme 8 až 10 minut (v polovině času je otočíme). Pak je vylovíme a propíchneme vidličkou, ať může pára ven a knedlíky se nesrazí.
Uděláme kvásek z cukru droždí a mléka. Jakmile vzejde (dělá se pěna), tak zaděláme vláčné těsto přidáním ostatních…
více o Borůvkový koláč mojí babičky
Mrkev nastrouháme na jemno, pažitku(kterou nešteříme) nasekáme a přidáme do lučiny, kterou jsme smíchali se zakysanou…
více o Mrkvovo-pažitková pomazánka
Rozpečeme troubu.
V jedné misce smícháme všechny suché a proseté suroviny, v druhé všechny vlhké.
Do formy vysázíme…
více o Čokoládové muffiny bez másla