Příprava je snadná. Všechno dáme do mísy (včetně rozdrobených kvasnic), trochu promísíme a necháme kynout cca 20–30 minut. Mezitím připravíme ovoce na plnění, nastrouháme tvaroh a dáme vařit vodu na knedle. Zabalíme ovoce do těsta a necháme na vále ještě 10 minut kynout pod utěrkou. Pak naházíme knedle do vroucí vody a vaříme 8 až 10 minut (v polovině času je otočíme). Pak je vylovíme a propíchneme vidličkou, ať může pára ven a knedlíky se nesrazí.
Hermelín shora rozbalíme z alobalového obalu. Cibuli nakrájenou na půlkolečka a česnek nakrájený na plátky klademe z…
více o Jednoduchý zapečený hermelín
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta