Příprava je snadná. Všechno dáme do mísy (včetně rozdrobených kvasnic), trochu promísíme a necháme kynout cca 20–30 minut. Mezitím připravíme ovoce na plnění, nastrouháme tvaroh a dáme vařit vodu na knedle. Zabalíme ovoce do těsta a necháme na vále ještě 10 minut kynout pod utěrkou. Pak naházíme knedle do vroucí vody a vaříme 8 až 10 minut (v polovině času je otočíme). Pak je vylovíme a propíchneme vidličkou, ať může pára ven a knedlíky se nesrazí.
Zpracujeme těsto a dáme ho na 2 hodiny odpočinout do chladna. Pak ho rozválíme na plech vyložený papírem a vložíme do…
více o Jahodový koláč ze dvou těst
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater