Z cukru, kvasnic a mléka zaděláme kvásek, přidáme k mouce s vejcem a se špetkou soli, necháme na teplém místě vykynout.
Poté naplníme ovocem, výborné jsou s borůvkami. Vaříme 5 minut, v polovině obrátíme, po vyjmutí propíchneme vidličkou. Podáváme s tvarohem a cukrem, přelité máslem nebo s osmaženou strouhankou (nebo polde vlastní fantazie).
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme…
více o Pařížské kostky s Margotkou
Hlávkové zelí omyjeme a natrháme na menší listy do salátové mísy. Mezitím uvaříme dvě brambory a tři vejce natvrdo. Do…
více o Salát od Středozemního moře
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vlažné máslo, nastrouhanou dýni, aroma, kokos, mouku s kypřidlem a rozinky…
více o Dýňová bábovka (řez) s kokosem