Kynuté těsto od babičky

3.25

hodnoceno: 4
Příprava: 40 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Na kvásek
    • sůl
    • 1
      dl olivový olej
    • 1
      lžíce sádlo nejlepší je z drůbeže, může být i vepřové
    • 0,3
      l mléko
    • 2
      ks žloutek
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      kostka droždí
    • 100
      g cukr

Postup přípravy receptu

  • Na kvásek: droždí rozmícháme s cukrem, zalijeme vlažným mlékem a přidáme mouku. Necháme vzejít v teple. Kvásek přidáme k ostatním surovinám, pořádně promísíme a necháme na teplém místě kynout. V průběhu kynutí můžeme ještě dvakrát promíchat.
  • Z tohoto těsta lze dělat všechny druhy koláčů a koláčků, záviny i plněné buchty.
  • Pokud potřebuji řidší těsto na litý koláč s ovocem a drobenkou, přidám ještě 1/4 l mléka.

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.