lžíce
sádlo
nejlepší je z drůbeže, může být i vepřové
0,3
l
mléko
2
ks
žloutek
500
g
polohrubá mouka
1
kostka
droždí
100
g
cukr
Postup přípravy receptu
Na kvásek: droždí rozmícháme s cukrem, zalijeme vlažným mlékem a přidáme mouku. Necháme vzejít v teple. Kvásek přidáme k ostatním surovinám, pořádně promísíme a necháme na teplém místě kynout. V průběhu kynutí můžeme ještě dvakrát promíchat.
Z tohoto těsta lze dělat všechny druhy koláčů a koláčků, záviny i plněné buchty.
Pokud potřebuji řidší těsto na litý koláč s ovocem a drobenkou, přidám ještě 1/4 l mléka.
Nevykostěná kuřecí stehna omyjeme osolíme, potřeme grilovacím kořením. Obalíme v trojobalu. Vložíme do pekáče, aby se…
více o Kuřecí stehna v trojobalu
Nejprve si dáme jeden hrnek mléka do hrnce, necháme zahřát, mezitím si do druhého hrnku s mlékem rozpustíme puding a až…
více o Piškotový dort bez vaření
Krůtí prsa nakrájíme na 8 kusů, cibuli a česnek nakrájímé nadrobno, žampiony a rajčata na plátky, lístky petrželky…
více o Krůtí medailonky na rajčatech
Směs pro bramborové knedlíky rozmícháme s vodou, vejci a moukou, osolíme podle chuti a necháme 5 minut nabobtnat. Potom…
více o Bramborové koblížky se salámem