Kynuté těsto od babičky Na kvásek: droždí rozmícháme s cukrem, zalijeme vlažným mlékem a přidáme mouku. Necháme vzejít v teple. Kvásek přidáme… více o Kynuté těsto od babičky
Kynuté těsto Mléko si ohřejeme v mikrovlnce, v misce do něj rozdrobíme droždí a pocukrujeme. Asi po 20 minutách přidáme vše ostatní… více o Kynuté těsto
Základní kynuté těsto Ze 4 lžic vlažného mléka, cukru, 1 lžíce mouky a rozdrobeného droždí připravte řídký kvásek a nechte ho na teplém místě… více o Základní kynuté těsto
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží Kuře pečené v troubě patří mezi oblíbená jídla strávníků i samotných hospodyněk, jelikož jeho… Celý článek
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je… Snídaně je často označována za nejdůležitější jídlo dne, které má dodat energii a pozvednout… Celý článek
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako… Také milujete neodolatelnou vůni a božskou chuť čerstvě upečených horkých kaštanů? Obvykle si… Celý článek
Jak na slaný karamel krok za krokem. Připravte si lahodné… Slaný karamel je fenoménem, který si v posledních letech našel cestu nejenom do hipsterských… Celý článek
Rošťák od Gizda. Česnek rozmačkáme a přidáme všechno koření, smícháme s vajíčky dohromady,kvedlačkou rozmícháme směs. Maso nakrájíme… více o Rošťák od Gizda.
Klasické žloutkové řezy Z obou balíčků vyválíme stejné pláty, propícháme vidličkou a dáme péct (asi na 160 °C cca 15 minut - dokud nezačne… více o Klasické žloutkové řezy
Tuňáková pomazánka Z konzervy vylejeme vodu, do mísy dáme tuňáka, zakapeme olivovým olejem, pokapeme citronem, přidáme jemně nasekanou… více o Tuňáková pomazánka
Vánočka podle babičky Udělat kvásek - cukr, droždí, smetana. Zadělat těsto, řádně propracovat, nechat na teple kynout nejméně 5 hodin.… více o Vánočka podle babičky
Jehněčí pečeně s opečenými… Jehněčí kýtu omyjeme, prošpikujeme nakrájenou slaninou, osolíme, potřeme hořčicí, okořeníme směsí koření na hovězí… více o Jehněčí pečeně s opečenými bramborami a omáčkou z červeného vína
Tode in the hole Malý pekáč vymažeme máslem a na dno položíme klobásky. Vložíme na 10 minut do vyhřáté trouby (180°C) poté klobásky… více o Tode in the hole
Papáčkovy špagety Anglickou slaninu, cibuli a gothaj pokrájíme na kostičky. Do rozpálené pánve wok, nebo kastrolu nejdříve dáme lžíci… více o Papáčkovy špagety
Drůběží játra a srdce Drůbeží játra a drůbeží srdíčka očistíme a opláchneme studenou vodou.Srdíčka spaříme horkou vodou a scedíme. Cibuli… více o Drůběží játra a srdce
Čokoládové sufflé Celé vajcia si vymiešame s cukrom, pridáme rozpustené maslo, rozpustenú čokoládu a pridáme kakaový prášok. Primiešame… více o Čokoládové sufflé
Bramborové těsto-recept po babičce Vařené studené brambory postrouháme nebo umeleme na masovém mlýnku, smícháme s ostatními surovinami. Pokud se těsto… více o Bramborové těsto-recept po babičce
Asijská plněná omeleta Vejce rozšleháme, osolíme a přidáme mléko, osolíme a opepříme. Usmažíme z nich alespoň 4 omelety. (Mně osobně se… více o Asijská plněná omeleta
Krémová polévka z řepy Hany… 1. Ve větším hrnci rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli, mrkev, celer a na mírném ohni opékejte cca 5 minut. 2.… více o Krémová polévka z řepy Hany Michopolu