Kynuté těsto od babičky Na kvásek: droždí rozmícháme s cukrem, zalijeme vlažným mlékem a přidáme mouku. Necháme vzejít v teple. Kvásek přidáme… více o Kynuté těsto od babičky
Kynuté těsto Mléko si ohřejeme v mikrovlnce, v misce do něj rozdrobíme droždí a pocukrujeme. Asi po 20 minutách přidáme vše ostatní… více o Kynuté těsto
Základní kynuté těsto Ze 4 lžic vlažného mléka, cukru, 1 lžíce mouky a rozdrobeného droždí připravte řídký kvásek a nechte ho na teplém místě… více o Základní kynuté těsto
Česnek jako superpotravina: Triky, jak s ním pracovat v kuchyni,… Česnek je základní surovinou každé dobré kuchyně po celém světě. Používá se po staletí nejen k… Celý článek
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si… Máte velkou spotřebu jogurtů a začali jste přemýšlet, že si zkusíte vyrobit vlastní? Připravit… Celý článek
Jak se starat o bylinky ze supermarketu? Dodržte tyto zásady a… Také jste si z obchodu přinesli bylinky v květináči a po pár dnech jste zjistili, že začínají… Celý článek
Je vám zima? Vsaďte na potraviny, které vás zahřejí zevnitř Chladnější počasí si žádá teplejší oblečení. Jenže někdy prostě nestačí, že si vezmete svetr a… Celý článek
Tortelliny v sýrové omáčce Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu a pokapeme je olejem. Polijeme předem připravenou omáčkou (sýr s tvarohem… více o Tortelliny v sýrové omáčce
Brambory zapečené se škvarky a… Ve slupce uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka. Pekáč vymažeme a vysypeme strouhankou, vložíme do něj… více o Brambory zapečené se škvarky a zelím
Kravince Do mléka dáme trochu cukru, rozdrobíme droždí, zamícháme a necháme kynout. Vykynutý kvásek vylijeme do mouky, přidáme… více o Kravince
Pirohy plněné bramborovou směsí Ze všech surovin vypracujeme těsto. Vyválíme na tenký plát, nařežeme čteverečky. Na každý čtevereček dáme směs: vařené… více o Pirohy plněné bramborovou směsí
Rychlá domácí zrmzlina – zdravá Necelý jogurt osladíme medem a potom rozmixujeme i se zmraženým rybízem. Vznikne nám tuhá hmota, kterou rovnou nandáme.… více o Rychlá domácí zrmzlina – zdravá
Skvělé buřty s cibulí Utřít česnek se solí, koření rozmíchat v oleji, přidat ocet s vodou (trochu ostřejší), promíchat a nechat pěkně uležet.… více o Skvělé buřty s cibulí
Taštičky z listového těsta V trošce mléka rozmícháme pudinkový prášek s cukrem. Zbytek mléka zahřejeme. Vmícháme směs a uvaříme hustý pudink. … více o Taštičky z listového těsta
Řízky Astra Prorostlý bůček nakrájíme na menší kostky, dvakrát rozemeleme, hodně osolíme, rukama důkladně zpracujeme a necháme do… více o Řízky Astra
Ovocné chutney Základ Třtinový cukr, med a vinný ocet - k těmto přísadám už přidáváme dle chuti - ovoce (jablka, hrušky...), sušené… více o Ovocné chutney
Banánovo-čokoládová roláda Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej s vodou, vmícháme mouku s kakaem a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto… více o Banánovo-čokoládová roláda
Krůtí plátky s nivou Plátky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a opékáme 15 minut. Vždy na plátek masa položíme plátek šunky,… více o Krůtí plátky s nivou
Alpský Kaiserschmarrn Nejprve dáme rozinky namočit do trochy rumu. V míse dobře promíchame mléko, veškeré žloutky, trochu soli, cukr a mouku.… více o Alpský Kaiserschmarrn