Prosátou mouku vsypeme do hlubší mísy. Uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr a zalijeme částí vlažného mléka. Na teplém místě necháme vykynout. Přidáme žloutek, zbytek mléka a špetku soli.
Důkladně vypracujeme hladké těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a opět na teplém místě necháme vykynout. Z těsta pak vykrájíme lžící kousky, roztáhneme, naplníme opláchnutými, osušenými třešněmi a opatrně zabalíme. Vkládáme do mírně osolené vroucí vody. Vaříme 6–7 minut, během vaření několikrát obrátíme. Hotové knedlíky vyjmeme, propícháme nebo natrhneme. Posypeme tvarohem, polijeme kysanou smetanou a osladíme podle chuti.
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Na tuku osmažíme cibuli a kolečka párků, pak přidáme orestovat pokrájené houby, přidáme nastrouhaný česnek, zaprášíme…
více o Frankfurtská polévka s houbami