Prosátou mouku vsypeme do hlubší mísy. Uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr a zalijeme částí vlažného mléka. Na teplém místě necháme vykynout. Přidáme žloutek, zbytek mléka a špetku soli.
Důkladně vypracujeme hladké těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a opět na teplém místě necháme vykynout. Z těsta pak vykrájíme lžící kousky, roztáhneme, naplníme opláchnutými, osušenými třešněmi a opatrně zabalíme. Vkládáme do mírně osolené vroucí vody. Vaříme 6–7 minut, během vaření několikrát obrátíme. Hotové knedlíky vyjmeme, propícháme nebo natrhneme. Posypeme tvarohem, polijeme kysanou smetanou a osladíme podle chuti.
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme…
více o Medové perníčky hned k jídlu
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s…
více o Fazolový salát se slaninou
Na másle zpěnit cibuli na kostičky, vložit sůl, skoro celý balíček papriky, bobkový list a vložit stehna, osmahnout,…
více o Vynikající kuře na paprice
Česnek oloupeme, rozmáčkneme a vhodíme do hrnce společně s celým novým kořením, celým černým pepřem a bobkovými listy.…
více o Naše Rajská s vaječnými noky