Prosátou mouku vsypeme do hlubší mísy. Uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr a zalijeme částí vlažného mléka. Na teplém místě necháme vykynout. Přidáme žloutek, zbytek mléka a špetku soli.
Důkladně vypracujeme hladké těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a opět na teplém místě necháme vykynout. Z těsta pak vykrájíme lžící kousky, roztáhneme, naplníme opláchnutými, osušenými třešněmi a opatrně zabalíme. Vkládáme do mírně osolené vroucí vody. Vaříme 6–7 minut, během vaření několikrát obrátíme. Hotové knedlíky vyjmeme, propícháme nebo natrhneme. Posypeme tvarohem, polijeme kysanou smetanou a osladíme podle chuti.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách…
více o Kuřecí řízek po švýcarsku
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme…
více o Pangas se špenátem a nivou
PIŠKOT: Nejprve si vymažeme a vysypeme plech na piškot. Oddělíme si žloutky od bílků. Do mísy se žloutky přidáme cukr a…
více o Piškot s meruňkami a želatinou
Nejprve připravíme kvásek. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a na teplém místě necháme vzejít. Do mísy…
více o Těsto na pizzu podle Moniky