Prosátou mouku vsypeme do hlubší mísy. Uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr a zalijeme částí vlažného mléka. Na teplém místě necháme vykynout. Přidáme žloutek, zbytek mléka a špetku soli.
Důkladně vypracujeme hladké těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a opět na teplém místě necháme vykynout. Z těsta pak vykrájíme lžící kousky, roztáhneme, naplníme opláchnutými, osušenými třešněmi a opatrně zabalíme. Vkládáme do mírně osolené vroucí vody. Vaříme 6–7 minut, během vaření několikrát obrátíme. Hotové knedlíky vyjmeme, propícháme nebo natrhneme. Posypeme tvarohem, polijeme kysanou smetanou a osladíme podle chuti.
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Jahodovo-rebarborové řezy
Mrkev nastrouháme nahrubo, dáme do kastrolku, podlijeme trochou vody(12 lžic) a 5 minut podusíme. Pak přisypeme kokos,…
více o Kokosovo-mrkvový zlatý koláč