Kynuté třesňové knedlíky

2.75

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • máslo
    • sůl
    • 3
      dl mléko
    • 1
      ks žloutek
    • 600
      g polohrubá mouka
    • 20
      g droždí
    • zakysaná smetana
    • třešně
    • tvrdý tvaroh
    • cukr

Postup přípravy receptu

  • Prosátou mouku vsypeme do hlubší mísy. Uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr a zalijeme částí vlažného mléka. Na teplém místě necháme vykynout. Přidáme žloutek, zbytek mléka a špetku soli.
  • Důkladně vypracujeme hladké těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a opět na teplém místě necháme vykynout. Z těsta pak vykrájíme lžící kousky, roztáhneme, naplníme opláchnutými, osušenými třešněmi a opatrně zabalíme. Vkládáme do mírně osolené vroucí vody. Vaříme 6–7 minut, během vaření několikrát obrátíme. Hotové knedlíky vyjmeme, propícháme nebo natrhneme. Posypeme tvarohem, polijeme kysanou smetanou a osladíme podle chuti.
Zařazení: Ovoce Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: