Kynutý koláč s drobenkou plněný po upečení

3.12

hodnoceno: 8
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Drobenka
    • 80
      g máslo případně Hera
    • 80
      g hrubá mouka
    • 80
      g cukr
  • Vanilkový krém
    • 100
      g máslo
    • 0,5
      l mléko
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 4
      lžíce šlehačka
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 250
      g tvaroh
    • 5
      lžíce cukr
  • Těsto
    • 1
      špetka sůl
    • 500
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 200
      ml mléko
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 100
      g hrubá mouka
    • 30
      g droždí
    • 150
      g hera
    • 80
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Nejprve připravíme kvásek. Droždí rozetřeme vařečkou s trochou cukru na řídkou kaši. Přilijeme zhruba polovinu vlažného mléka a rozšleháme, pak kvásek zahustíme moukou na řidší těstíčko a necháme v teple vzejít. Do mísy na těsto vsypeme zbytek cukru, vanilkový cukr a mouku, přidáme kvásek, rozpuštěné máslo a ostatní přísady. Vše zpracujeme v hladké nelepivé těsto a dáme do tepla kynout. Během kynutí těsto nejméně dvakrát přepracujeme. Po vykynutí rozdělíme těsto na dva bochánky, vyválíme z nich placky a posypeme hustě drobenkou. Dáme péct.
  • Po upečení rozřízneme placky napůl a plníme vanilkovým krémem. Uvaříme pudink, za stálého míchání vychladíme, přidáme tvaroh, cukr dle chuti, šlehačku a mixerem vymícháme s máslem. Nejlepší je nechat koláče přes noc uležet.
Zařazení: Koláče Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.