Nejprve připravíme kvásek. Droždí rozetřeme vařečkou s trochou cukru na řídkou kaši. Přilijeme zhruba polovinu vlažného mléka a rozšleháme, pak kvásek zahustíme moukou na řidší těstíčko a necháme v teple vzejít. Do mísy na těsto vsypeme zbytek cukru, vanilkový cukr a mouku, přidáme kvásek, rozpuštěné máslo a ostatní přísady. Vše zpracujeme v hladké nelepivé těsto a dáme do tepla kynout. Během kynutí těsto nejméně dvakrát přepracujeme. Po vykynutí rozdělíme těsto na dva bochánky, vyválíme z nich placky a posypeme hustě drobenkou. Dáme péct.
Po upečení rozřízneme placky napůl a plníme vanilkovým krémem. Uvaříme pudink, za stálého míchání vychladíme, přidáme tvaroh, cukr dle chuti, šlehačku a mixerem vymícháme s máslem. Nejlepší je nechat koláče přes noc uležet.
Vše smíchejte, dejte na pekáč vyložený pečicím papírem.
Dle svého receptu si udělejte drobenku a koláč posypte. Já ji…
více o Tvarohový koláč s drobenkou
Polovinu čokolády rozpustíme ve vodní lázni a necháme lehce vychladnout. Máslo, rozpuštěnou čokoládu, vejce, cukr, med…
více o Banánový koláč s čokoládou
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce velké tak, abychom do něj mohli zabalit celý hermelín, posypeme kořením …
více o Hermelín v listovém těstíčku
Uvaříme těstoviny, voda může být osolená, já jí ale nesolím. Vymažeme pekáč lžičkou olivového oleje, ale nemusí být,…
více o Zapečené těstoviny s tuňákem
Droždí + cukr + mléko vypracujeme v těsto, necháme asi hodinu kynout. Potom utvoříme silný váleček, který nakrájíme na…
více o Kynuté knedlíky s povidly