Těsto: Droždí rozmícháme v části vlažného mléka, lžičky cukru a necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, cukr, rozehřáté máslo, kvásek, 1 vejce a tolik zbylého vlažného mléka, abychom zadělali vláčné nelepivé těsto. Těsto rozválíme na pomoučeném válu a potřeme ořechovou náplní. Zavineme a dáme na plech s pečicím papírem. Závin potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme nasekanými ořechy a necháme 15 minut kynout. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C po dobu cca 30 minut.
Náplň: Mléko zahřejeme, přisypeme oba druhy cukru, ořechy a necháme přejít varem. Odstavíme z ohně, přidáme rum, zahustíme drobečky z piškotů a promícháme.
Komu se nechce dělat náplň, může závin plnit koupenou náplní (např. ořechy nebo mák).
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce velké tak, abychom do něj mohli zabalit celý hermelín, posypeme kořením …
více o Hermelín v listovém těstíčku
Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, sůl, špetku…
více o Výborná chlebíčková pomazánka
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody.…
více o Zbytkové rizoto (dietní)