Kynuté těsto z 1 kg mouky (používám těsto na kynuté tvarohové koláče) nebo jiné těsto na vánočku či mazanec rozdělíme na 9 dílů. Ke každému dílu přidáme hrst rozinek, zapracujeme v bochánek a ten prsty a dlaní rozválíme do cca 25 cm dlouhého válečku. Vždy 3 válečky spleteme do copu a konce copu spojíme k sobě. Pokud možno tak, aby spoj nebyl vidět.
Věnec dáme na plech vyložený pečicím papírem, necháme ještě chvíli kynout, potřeme vejcem a pokládeme půlkami spařených a oloupaných mandlí. Pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C, po 15 minutách ji ztlumíme na 180 °C a pečeme, dokud nezezlátne. Je-li věnec již zcela hotov, zjistíme tak, že dovnitř zapíchneme špejli. Pokud zůstane čistá, bez přilepeného těsta, věnec je hotov.
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Mouku smícháme s mlékem a žlouky, přidáme nasekanou petrželku opepříme a osolíme. Do těsta přidáme rohlíky pokrájené na…
více o Výborné hrníčkové knedlíky
hřebíček, pepř, zázvor a skořici zalijeme 0,5l vody, uvedeme do varu a 5 minut povaříme. Poté odstavíme z plotny, ihned…
více o Orientální nápoj pro zahřátí