Do osolené vody přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nové koření, předem namočené sušené houby, na kostičky nakrájené brambory a necháme vařit cca 15 minut.
Mezitím si uvaříme vejce ve vodě – asi 10 minut.
Rozkvedláme polohrubou mouku v kysané smetaně se sladkou smetanou. Zahustíme jí polévku, chvilinku povaříme, přidáme na kostičky nakrájené vejce a kopr.
Amasaké smícháme se sušeným ovocem a za občasného míchání přivedeme k varu. Zatím rozmícháme pudink, Maizenu a cukr ve…
více o Amasaké s pudinkem a ovocem
Z cukru, kvasnic a mléka zaděláme kvásek, přidáme k mouce s vejcem a se špetkou soli, necháme na teplém místě vykynout.…
více o Kynuté "pěchavičkové" knedlíky