Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, posolíme, posypeme červenou paprikou, obalíme v mouce a osmažíme na rozpáleném oleji.
Potom plátky naskládáme na pekáček a pokryjeme směsí z cibule, česneku a žampiónů, které jsme orestovali na oleji.
Dáme do trouby, podlejeme trochou vody, 3 lžícemi smetany a dáme zapéct asi 30 minut na 160 °C.
Ke konci pečení poklademe plátkovým sýrem, který necháme na mase roztavit. Na pánvičce orestujeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený Hermelín a Romadůr, necháme rozpustit a spojíme 3 lžícemi smetany.
Nivu utřeme s máslem (kombinace pomazánkového a normálního másla taky není špatná), doporučuji jemně nastrouhat a potom…
více o Ježek s nivovou pomazánkou
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa
Máslo, koření a nastrouhanou citronovou kůru rozmícháme, přimícháme práškový cukr a žloutky. Z bílků a cukru ušleháme…
více o Skořicový koláč se švestkami