Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, posolíme, posypeme červenou paprikou, obalíme v mouce a osmažíme na rozpáleném oleji.
Potom plátky naskládáme na pekáček a pokryjeme směsí z cibule, česneku a žampiónů, které jsme orestovali na oleji.
Dáme do trouby, podlejeme trochou vody, 3 lžícemi smetany a dáme zapéct asi 30 minut na 160 °C.
Ke konci pečení poklademe plátkovým sýrem, který necháme na mase roztavit. Na pánvičce orestujeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený Hermelín a Romadůr, necháme rozpustit a spojíme 3 lžícemi smetany.
Očištěné kuře vykostíme, z masa stáhneme kůži a nakrájíme ho na větší kostky. Připravíme si oprané hlavičky žampionů a…
více o Chalupářský špíz z kuřete
Smíchejte meruňkový džem s hořčicí a tymiánem a touto směsí potřete kuře cca 20 minut před jeho dopečením. Hořčice s…
více o „Meruňkové“ kuře po anglicku