Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, posolíme, posypeme červenou paprikou, obalíme v mouce a osmažíme na rozpáleném oleji.
Potom plátky naskládáme na pekáček a pokryjeme směsí z cibule, česneku a žampiónů, které jsme orestovali na oleji.
Dáme do trouby, podlejeme trochou vody, 3 lžícemi smetany a dáme zapéct asi 30 minut na 160 °C.
Ke konci pečení poklademe plátkovým sýrem, který necháme na mase roztavit. Na pánvičce orestujeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený Hermelín a Romadůr, necháme rozpustit a spojíme 3 lžícemi smetany.
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme…
více o Šišky s jahodovou pěnou
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
1. Velký hrnec - dát vařit vodu s na kostičky nakrájenými brambory se žampiony (plátky), přidat zeleninu, podravku.
…
více o Bramborová polévka v chlebu