2.9
Smícháme mouku, máslo, smetanu a 50 g cukru. Těsto dáme na 30 minut do ledničky chladit. Potom těsto vyválíme a… více o Smetanové kytičky
Všechny ingredience smícháme dohromady a dáme odpočinout do lednice alespoň na 2 hodiny. Může být klidně i déle, klidně… více o Linecké kytičky
Kynuté těsto z 1 kg mouky (používám těsto na kynuté tvarohové koláče) nebo jiné těsto na vánočku či mazanec rozdělíme… více o Kynutý věnec
Proč si někdy tak komplikujeme život horami špinavých hrnců, když by nám stačila k přípravě… Celý článek
Když si přinesete z lesa plný košík hub nebo ještě víc, vyplatí se mít v zásobě recepty, jak… Celý článek
Podzim je bohatý na plody mnoha tvarů a barev, které nemusíte využít jen při vaření, pečení,… Celý článek
Houby právě teď rostou na mnoha místech a pokud budete mít štěstí a přinesete si domů plný… Celý článek
Uvaříme klasický pudink z mléka, přidáme vanilkový cukr. Pokud máte rádi sladší, můžete přidat ještě další cukr.… více o Tvarohová nádivka do koláčů a buchet
Fazole uvaříme nemusí být úplně měkké, vaříme pouze ve vodě nijak neochucujeme. Na oleji lehce orestujeme cibuli,… více o Výborné fazole
Cukr rozpustíme v kastrolku, postupně přidáváme kondenzované mléko a celé máslo. Potom přidáme nasekané ořechy. Musíme… více o Karamelové tyčinky v oplatce
Nivu nastrouháme na jemno, přidáme tatarku a česnek. Vše zamíchame. Pokud přidáme eidam, pomazánkové máslo, přidáme… více o Česneková pomazánka z Nivy
Vše smíchat, vylít na vymazaný plech, pokládat ovocem. Peče se asi 20 minut. více o Ovocný koláč
Vejce rozšleháme, přidáme sůl a mouku s práškem do pečiva, vodu přidáváme postupně, tak, aby těsto mělo konzistenci o… více o Slaný cuketový koláč
Maso nakrájíme na kostičky, přidáme koření, zalejeme vodou, osolíme a dáme vařit. Když je maso měkké, přidáme na… více o Ruský boršč
Listové těsto rozválíme na plát, potřeme kečupem, potom dáme kolečka salámu, tak 4-5, posypeme sýrem,grilovacím kořením… více o Pizza kroužky
V malé misce promícháme 100 ml vlažné vody, kvasnice, cukr a lžičku mouky, aby nám kvasnice trochu vykynuly. Ve velké… více o Anglické žemle
Na pánvi rozpálíme větší množství oleje, přihodíme na kostičky nakrájené syrové brambory, které osolíme, okmínujeme a… více o Bramborová omeleta
Na dno pekáčku dáme na plátky pokrájenou slaninu, a pak už "vrstvíme" - kysané zelí, na něj cibule a jablko (oloupané)… více o Alsaské kotlety
Listové těsto rozkrojíme na dvě půlky a rozválíme. Potřeme hořčicí, kečupem nebo cikánskou omáčkou, ale ne až na okraje… více o Závin z listového těsta na slano