Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, papriky na proužky. Rajčata na špičce křížem nařízneme, spaříme horkou vodou, oloupeme a také nakrájíme na proužky. Na rozehřátém oleji maso ze všech stran orestujeme. Přidáme cibuli a osmažíme ji. Na pánev vsypeme papriku a rajčata, promícháme, podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme doměkka. Očistíme a na plátky nakrájíme játra a žampiony. V jiné pánvi rozehřejeme olej a osmažíme játra se žampiony. Vsypeme do masovo-zeleninové směsi, promícháme a krátce podusíme. Nakonec osolíme.
Maso osolíme, poprášíme paprikou, dáme na plech a přiklopíme.
V průběhu pečení podléváme bílým vínem.
Ke konci pečení…
více o Labužníkova kuřecí stehna
Cukr, žloutky a máslo utřeme do pěny a přidáme sníh z bílků, mouku, citronovou kůru nebo kakao. Dáme na plech s pečícím…
více o Citronové nebo kakaové cukroví
Losos zakoupený v supermarketu je již vykuchaný, zbavíme ho pouze ploutví, případně hlavy a rozkrojíme podél na 2 půlky…
více o Losos s bylinkovou omáčkou
Vejce rozdělíme, bílky dáme do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypte mouku, prášek do pečiva, přilijte…
více o Lívance podle Jamie Olivera
Jako mnoho jiných, i mne inspiroval film Slavnosti sněženek, kde se dva myslivecké spolky hádají, jestli kance udělají…
více o Kanec se šípkovou omáčkou