V osolené vodě uvaříme těstoviny. Na olivovém oleji zatím osmažíme nadrobno nasekanou cibuli a opečeme do zlatova. Přidáme tuňáka i se šťávou a necháme ho na pánvi ohřát. Přidáme trochu rajčatového protlaku (asi 2 lžíce), kukuřici a necháme ještě asi minutu na ohni. Dochutíme solí, pepřem a petrželkou, pokapeme citronovou šťávou. Těstoviny slijeme a přidáme k tuňákové směsi, pořádně promícháme. Těstoviny i s tuňákovou směsí dáme na pekáč a posypeme větší vrstvou sýra a dáme zapéct do trouby (případně mikrovlnné trouby), dokud se sýr nerozpustí a nezhnědne. Podáváme teplé.
Nakrájené houby lehce osmahneme na rozpuštěném másle, osolíme, zalijeme vodou (asi 3/4 litru) a za občasného promíchání…
více o Houbová omáčka smetanová
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové