V osolené vodě uvaříme těstoviny. Na olivovém oleji zatím osmažíme nadrobno nasekanou cibuli a opečeme do zlatova. Přidáme tuňáka i se šťávou a necháme ho na pánvi ohřát. Přidáme trochu rajčatového protlaku (asi 2 lžíce), kukuřici a necháme ještě asi minutu na ohni. Dochutíme solí, pepřem a petrželkou, pokapeme citronovou šťávou. Těstoviny slijeme a přidáme k tuňákové směsi, pořádně promícháme. Těstoviny i s tuňákovou směsí dáme na pekáč a posypeme větší vrstvou sýra a dáme zapéct do trouby (případně mikrovlnné trouby), dokud se sýr nerozpustí a nezhnědne. Podáváme teplé.
Uděláme kvásek z cukru droždí a mléka. Jakmile vzejde (dělá se pěna), tak zaděláme vláčné těsto přidáním ostatních…
více o Borůvkový koláč mojí babičky
Na hlubokou pánev nalijeme 2-3 lžíce oleje, rozpálíme jej a po dávkách postupně přidáváme mleté maso. Hranatou vařečkou…
více o Skvělý masový závin k vínu
Špekáčky nakrojíme podélně, na koncích nakrojíme na ježka, naskládáme do zapékací mísy, zasypeme nakrájenou cibulí a…
více o Vepřové ala špekáčky na pivu
Rohlík namočíme v mléce, vymačkáme a smícháme s masem, 2 vejci a strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme…
více o Vrstvený masový bochník