V osolené vodě uvaříme těstoviny. Na olivovém oleji zatím osmažíme nadrobno nasekanou cibuli a opečeme do zlatova. Přidáme tuňáka i se šťávou a necháme ho na pánvi ohřát. Přidáme trochu rajčatového protlaku (asi 2 lžíce), kukuřici a necháme ještě asi minutu na ohni. Dochutíme solí, pepřem a petrželkou, pokapeme citronovou šťávou. Těstoviny slijeme a přidáme k tuňákové směsi, pořádně promícháme. Těstoviny i s tuňákovou směsí dáme na pekáč a posypeme větší vrstvou sýra a dáme zapéct do trouby (případně mikrovlnné trouby), dokud se sýr nerozpustí a nezhnědne. Podáváme teplé.
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Na drobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme protlak, kuličky pepře a nového koření, bobkový list a necháme…
více o Jednoduchá rajská omáčka
Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na střední kostky. Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Koření svážeme…
více o Kančí ragú se šípkovou omáčkou