Vyšší plech vymažeme tukem, vysypeme mletými ořechy nebo strouhankou či kokosem – jak kdo má rád. Dno plechu poklademe plátky jablek, na ně nalijeme třené těsto. Tuk třeme s cukrem, postupně přidáváme žloutky. Mouku smícháme s práškem do pečiva, kterou postupně zamícháváme do krémového základu, přidáváme tolik mléka, aby vzniklo středně husté těsto a vmícháme sníh z bílků. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do lehkého zhnědnutí těsta. Po vychladnutí vyklopíme řezy na desku nebo větší plech s nízkým okrajem – jablka budou nahoře.
Ručním šlehačem vyšleháme tuk s tvarohem a cukrem (příp. trochou šlehačky) – pozor na to, aby byly tyto suroviny ve stejné teplotě! Tvarohovoý krém natřeme na obrácené řezy a po ztuhnutí polijeme čokoládovou polevou (nejlepší je čokoláda na vaření se lžící sádla – krásně se krájí, neláme se, nakonec posypeme kokosem, nebo ořechy.
Po ztuhnutí krájíme na menší kostky. Řezy jsou velice lahodné, rychle zmizí – alespoň u nás to tak je.
Trochu zatvrdlé housky nakrájíme na tenké plátky (3-4 mm), mléko nalijeme v nízké vrstvě na mělký talíř a 1/3 plátků…
více o Žemlovka s jablky a tvarohem
Rýži uvaříme dle návodu. Maso osolíme a lehce naklepeme rukou a opečeme na olivovém oleji (celá prsíčka). Nakrájíme…
více o Rýžový salát s kuřecím masem
Jablka nakrájíme na kostičky, zasypeme cukrem a zalijeme olejem. Promícháme a necháme 2 hodiny stát. Občas promícháme.…
více o Maminčina jablečná buchta
1. Brambory, mrkev a pastinák oloupejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky(třeba v robotu).
2. Troubu předehřejte na…
více o Smetanové brambory Michopulu
Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na kostky - čtyři kostky po 100 g.
Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmažíme na oleji…
více o Kari guláš s hovězím masem