Vyšší plech vymažeme tukem, vysypeme mletými ořechy nebo strouhankou či kokosem – jak kdo má rád. Dno plechu poklademe plátky jablek, na ně nalijeme třené těsto. Tuk třeme s cukrem, postupně přidáváme žloutky. Mouku smícháme s práškem do pečiva, kterou postupně zamícháváme do krémového základu, přidáváme tolik mléka, aby vzniklo středně husté těsto a vmícháme sníh z bílků. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do lehkého zhnědnutí těsta. Po vychladnutí vyklopíme řezy na desku nebo větší plech s nízkým okrajem – jablka budou nahoře.
Ručním šlehačem vyšleháme tuk s tvarohem a cukrem (příp. trochou šlehačky) – pozor na to, aby byly tyto suroviny ve stejné teplotě! Tvarohovoý krém natřeme na obrácené řezy a po ztuhnutí polijeme čokoládovou polevou (nejlepší je čokoláda na vaření se lžící sádla – krásně se krájí, neláme se, nakonec posypeme kokosem, nebo ořechy.
Po ztuhnutí krájíme na menší kostky. Řezy jsou velice lahodné, rychle zmizí – alespoň u nás to tak je.
Trochu zatvrdlé housky nakrájíme na tenké plátky (3-4 mm), mléko nalijeme v nízké vrstvě na mělký talíř a 1/3 plátků…
více o Žemlovka s jablky a tvarohem
Oloupané brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, okurky na jemném, cibuli najemno nakrájíme, přidáme hořčici,…
více o Chlebíčky z mléčného baru
Z bílků a cukru ušlehat tuhý sníh. Máslo a čokoládu rozpustit nad parou a nechat vychladnout. Vzniklou hmotu vmíchat do…
více o Sněhový koláč s čokoládou
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové