Z mouky, cukru, žloutku, hery, kakaa a mléka vypracujte hladké těsto. Rozdělte ho na dvě koule a uložte alespoň na 20 minut do lednice.
Mezitím si připravte náplň. Tvaroh smíchejte s cukrem, žloutky, mlékem a pudinkovým práškem.
První kouli nastrouhejte na plech vymazaný tukem a vysypaný moukou. Na vrch rovnoměrně rozetřete vrstvu tvarohové náplně. Na ni nastrouhejte druhou kouli a pečte v troubě při mírnější teplotě přibližně 30 minut.
Mouku zadělejte s měkkým máslem, žloutkem, 2–3 lžícemi studené vody a 2 lžícemi krupicového cukru. Hladké těsto zabalte…
více o Makový koláč s tvarohem
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřicí…
více o Rybízový koláč s tvarohem
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky