Ingredience na těsto vypracujeme na vále, rozdělíme na 2 díly, vyválíme a upečeme na plechu (pár minut). Plech musí být vymazaný a vysypaný.
Máslo a moučkový cukr vyšleháme na krém (náplň I.).
Mléko, pudinky, žloutky a mouku svaříme na pudink. Do HORKÉHO (nebojte se) pudinku vmícháme sníh z bílků a rum (náplň II.).
Vychladlý pudink smícháme s náplní č. I.
Šlehačky a vanilkový cukr ušleháme (náplň III.).
Na první upečený plát natřeme pudinkový krém. Na krém natřeme ušlehané šlehačky. Na šlehačku položíme druhý upečený plát a necháme odležet do druhého dne, aby těsto navlhlo a změklo.
Nejprve si připravíme roládu: Vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, pak přidáme mouku ,řádně promícháme a nakonec zlehka…
více o Lahodný roládový moučník
Jahody s pudinkem uvařit a nechat vychladnout. Našlehat máslo a cukr, vešlehat vychladlou směs. Natírat na jakýkoli…
více o Jednoduchý jahodový moučník
Rozinky namočíme do vody. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě a vyšleháme ho v misce do pěny. Postupně přidáme…
více o Tvarožník s ořechy a rozinkami
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji lehce na oleji, přidáme mleté maso a koření a dusíme, až bude maso hotové. …
více o Zapékaná cuketa s mletým masem