Ingredience na těsto vypracujeme na vále, rozdělíme na 2 díly, vyválíme a upečeme na plechu (pár minut). Plech musí být vymazaný a vysypaný.
Máslo a moučkový cukr vyšleháme na krém (náplň I.).
Mléko, pudinky, žloutky a mouku svaříme na pudink. Do HORKÉHO (nebojte se) pudinku vmícháme sníh z bílků a rum (náplň II.).
Vychladlý pudink smícháme s náplní č. I.
Šlehačky a vanilkový cukr ušleháme (náplň III.).
Na první upečený plát natřeme pudinkový krém. Na krém natřeme ušlehané šlehačky. Na šlehačku položíme druhý upečený plát a necháme odležet do druhého dne, aby těsto navlhlo a změklo.
Nejprve si připravíme roládu: Vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, pak přidáme mouku ,řádně promícháme a nakonec zlehka…
více o Lahodný roládový moučník
Česnek prolisujeme do misky, přidáme hořčici, na jemno nastrouhaný eidam a majonézu. Vše dobře promícháme. Dochutíme…
více o Česneková pomazánka se sýrem
Luštěniny přes noc namočíme do vody a druhý den ve stejné vodě uvaříme s kroupami. Před dokončením přidáme nastrouhanou…
více o Bratříčkova polévka z Hané
Do mističky dáme asi 16 dkg hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci…
více o Domácí nudle do polévky
Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko,…
více o Bramborovo-sýrové lívance
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje.…
více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře