Ingredience na těsto vypracujeme na vále, rozdělíme na 2 díly, vyválíme a upečeme na plechu (pár minut). Plech musí být vymazaný a vysypaný.
Máslo a moučkový cukr vyšleháme na krém (náplň I.).
Mléko, pudinky, žloutky a mouku svaříme na pudink. Do HORKÉHO (nebojte se) pudinku vmícháme sníh z bílků a rum (náplň II.).
Vychladlý pudink smícháme s náplní č. I.
Šlehačky a vanilkový cukr ušleháme (náplň III.).
Na první upečený plát natřeme pudinkový krém. Na krém natřeme ušlehané šlehačky. Na šlehačku položíme druhý upečený plát a necháme odležet do druhého dne, aby těsto navlhlo a změklo.
Nejprve si připravíme roládu: Vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, pak přidáme mouku ,řádně promícháme a nakonec zlehka…
více o Lahodný roládový moučník
Nakrájené houby lehce osmahneme na rozpuštěném másle, osolíme, zalijeme vodou (asi 3/4 litru) a za občasného promíchání…
více o Houbová omáčka smetanová
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové