Nejprve si připravíme roládu: Vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, pak přidáme mouku ,řádně promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme na plech s pečicím papírem a v předehřáté troubě upečeme dorůžova. Po vyndání z trouby sejmeme opatrně papír, roládu pomažeme marmeládou, ihned svineme a necháme vychladnout a zvlhnout (lépe se pak krájí).
Jogurt si osladíme a vmícháme do něj želetinu, kterou jsme připravili podle návodu na obalu. Pokud máte rádi kyselejší chuť, sladit nemusíte.
Šlehačku ušleháme dotuha s vanilkovým cukrem a ztužovačem.
Formu na biskupský chlebíček si vyložíme fólií nebo alobalem. Roládu pokrájíme na 16 stejně širokých plátků a polovinou vyložíme dno formy. Na vrstvu roládových plátků nalijeme jogurtové želé, na které poskládáme druhou polovinu rolády. Zarovnáme a naneseme vrstvu šlehačky. Dáme chladit a ztuhnout do ledničky.
Do jogurtu můžete vložit i ovoce dle vlastního výběru.
Varianta bez jogurtového želé: jako mezivrstvu můžete natřít ještě jednu stejně připravenou šlehačku.
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá…
více o Nutelové řezy s vůní skořice
Omyté mladé cukety nastrouháme i se šlupkou, osolíme a necháme asi půl hodiny odstát, přebytečnou vodu zcedíme.Na lžíci…
více o Cuketové placičky s dipem
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka
Nejprve si připravím formu: z pečícího papíru vystřihnu kolo, aby bylo o trošičku menší, než je dno dortové formy. Boky…
více o Dortový korpus pro začátečníky