Nejprve si připravíme roládu: Vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, pak přidáme mouku ,řádně promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme na plech s pečicím papírem a v předehřáté troubě upečeme dorůžova. Po vyndání z trouby sejmeme opatrně papír, roládu pomažeme marmeládou, ihned svineme a necháme vychladnout a zvlhnout (lépe se pak krájí).
Jogurt si osladíme a vmícháme do něj želetinu, kterou jsme připravili podle návodu na obalu. Pokud máte rádi kyselejší chuť, sladit nemusíte.
Šlehačku ušleháme dotuha s vanilkovým cukrem a ztužovačem.
Formu na biskupský chlebíček si vyložíme fólií nebo alobalem. Roládu pokrájíme na 16 stejně širokých plátků a polovinou vyložíme dno formy. Na vrstvu roládových plátků nalijeme jogurtové želé, na které poskládáme druhou polovinu rolády. Zarovnáme a naneseme vrstvu šlehačky. Dáme chladit a ztuhnout do ledničky.
Do jogurtu můžete vložit i ovoce dle vlastního výběru.
Varianta bez jogurtového želé: jako mezivrstvu můžete natřít ještě jednu stejně připravenou šlehačku.
Pórek nakrájíme na kolečka, brokolici rozebereme na růžičky, dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme bujón, okořeníme,…
více o Brokolicová polévka s pórkem
K nastrouhanému sýru přidáme majonézu, sůl, pepř a česnek podle chuti.
Pomazánku namažeme na pečivo a na ozdobu se…
více o Nejlepší česneková pomazánka
1. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nadrobno ho nakrájíme.
2. Přidáme heru, mouku, pepř a kmín a pečlivě prohněteme.
…
více o Jihočeské zelňáky Jirsových