Lahodný roládový moučník

3.25

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto na roládu
    • 5
      ks vejce žloutky + sníh z bílků
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • marmeláda malinová, rybízová, višňová
    • 0,5
      kg smetanový jogurt
    • 1
      ks cukrářská želatina
    • cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Nejprve si připravíme roládu: Vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, pak přidáme mouku ,řádně promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme na plech s pečicím papírem a v předehřáté troubě upečeme dorůžova. Po vyndání z trouby sejmeme opatrně papír, roládu pomažeme marmeládou, ihned svineme a necháme vychladnout a zvlhnout (lépe se pak krájí).
  • Jogurt si osladíme a vmícháme do něj želetinu, kterou jsme připravili podle návodu na obalu. Pokud máte rádi kyselejší chuť, sladit nemusíte.
  • Šlehačku ušleháme dotuha s vanilkovým cukrem a ztužovačem.
  • Formu na biskupský chlebíček si vyložíme fólií nebo alobalem. Roládu pokrájíme na 16 stejně širokých plátků a polovinou vyložíme dno formy. Na vrstvu roládových plátků nalijeme jogurtové želé, na které poskládáme druhou polovinu rolády. Zarovnáme a naneseme vrstvu šlehačky. Dáme chladit a ztuhnout do ledničky.
  • Do jogurtu můžete vložit i ovoce dle vlastního výběru.
  • Varianta bez jogurtového želé: jako mezivrstvu můžete natřít ještě jednu stejně připravenou šlehačku.
Zařazení: Moučníky Buchty Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.