Nejprve si připravíme roládu: Vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, pak přidáme mouku ,řádně promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme na plech s pečicím papírem a v předehřáté troubě upečeme dorůžova. Po vyndání z trouby sejmeme opatrně papír, roládu pomažeme marmeládou, ihned svineme a necháme vychladnout a zvlhnout (lépe se pak krájí).
Jogurt si osladíme a vmícháme do něj želetinu, kterou jsme připravili podle návodu na obalu. Pokud máte rádi kyselejší chuť, sladit nemusíte.
Šlehačku ušleháme dotuha s vanilkovým cukrem a ztužovačem.
Formu na biskupský chlebíček si vyložíme fólií nebo alobalem. Roládu pokrájíme na 16 stejně širokých plátků a polovinou vyložíme dno formy. Na vrstvu roládových plátků nalijeme jogurtové želé, na které poskládáme druhou polovinu rolády. Zarovnáme a naneseme vrstvu šlehačky. Dáme chladit a ztuhnout do ledničky.
Do jogurtu můžete vložit i ovoce dle vlastního výběru.
Varianta bez jogurtového želé: jako mezivrstvu můžete natřít ještě jednu stejně připravenou šlehačku.
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké