Zeleninu očístíme: papriky zbavíme jadérek, rajčata rozpůlíme, salátovou okurku můžeme a nemusíme zbavit slupky a cibulku oloupeme. Všechnu zeleninu řádně umyjeme a necháme okapat. Mezitím dáme vařit vodu na těstoviny, která musí být osolená.
Do vroucí vody přidáme těstoviny a na mírném ohni vaříme cca 10–12 minut. Než se těstoviny uvaří, máme čas na nakrájení zeleniny.
Nejdříve nakrájíme nadrobno cibulku, papriky na malé nudličky, okurku a rajčata na kostičky. Vše dáme do velké mísy, osolíme, opepříme, přidáme lžičku koření Tzatziky a kelímek zakysané smetany. Důkladně promícháme.
Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Poté je přidáme do mísy se zeleninou, vše znovu dobře promícháme a popřípadě ještě dochutíme.
Těstoviny si uvaříme klasickým způsobem, tzn. vhodíme do vroucí a osolené vody, zamícháme ode dna a vaříme tzv. na skus…
více o Skvělý těstovinový salát
Uvařenou rýži necháme vychladnout, promícháme s ovocem nakrájeným na kousky. Přidáme rozinky (nejlepší jsou spařené a…
více o Ovocný salát pro zimní večery
Tvaroh smícháme s měkkým sýrem, nakrájenou sterilovanou červenou paprikou, červenou sladkou paprikou, cibulkou na jemno…
více o Budapešťská výborná pomazánka
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, pak vmícháme mouku a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený…
více o Blesková roláda s pudinkem