Zeleninu očístíme: papriky zbavíme jadérek, rajčata rozpůlíme, salátovou okurku můžeme a nemusíme zbavit slupky a cibulku oloupeme. Všechnu zeleninu řádně umyjeme a necháme okapat. Mezitím dáme vařit vodu na těstoviny, která musí být osolená.
Do vroucí vody přidáme těstoviny a na mírném ohni vaříme cca 10–12 minut. Než se těstoviny uvaří, máme čas na nakrájení zeleniny.
Nejdříve nakrájíme nadrobno cibulku, papriky na malé nudličky, okurku a rajčata na kostičky. Vše dáme do velké mísy, osolíme, opepříme, přidáme lžičku koření Tzatziky a kelímek zakysané smetany. Důkladně promícháme.
Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Poté je přidáme do mísy se zeleninou, vše znovu dobře promícháme a popřípadě ještě dochutíme.
Těstoviny si uvaříme klasickým způsobem, tzn. vhodíme do vroucí a osolené vody, zamícháme ode dna a vaříme tzv. na skus…
více o Skvělý těstovinový salát
Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce…
více o VVV – Velice Vydařené Vepřové
Vyšleháme mouku s vejcem. Poté pomalu přiléváme vodu. V případě vody se řídíme spíše podle rozumu, těsto by mělo mít…
více o Galletes - slane palacinky
Mouku smícháme s pepřem a majoránkou, játra překrájíme na půlky. Jednotlivé kousky obalíme v mouce s kořením, zavineme…
více o Zapečená (nejen) krůtí játra
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena